Vier kunstenaars exposeren

Opening van deze expositie is op zaterdag 25 mei op 15.00 uur in de galerie Artibrak

Gerart Kamphuis exposeert deze keer een aantal acrylschilderijen met als thema Het landschap.
Gerart is opgeleid aan de ABK Rotterdam en KABK Den Haag (afgestudeerd 1982) en sinds 1982 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, zijn atelier is gevestigd in Zoetermeer. Naast het vrije werk dat hij maakt als kunstenaar, heeft hij vele jaren lessen kunstzinnige vorming verzorgd op basisscholen en vele kunstprojecten begeleid. Ook heeft Gerart in opdrachten gewerkt: van wijnvignet tot muurschildering en hangt mijn werk zowel bij bedrijven als bij particulieren:
“Het landschap is al vele jaren mijn inspiratiebron; het mooie is dat die bron nooit zal opdrogen. Elke keer is er weer iets anders te zien. Wolken verschuiven, het licht verandert, de kleuren zijn steeds nieuw. Ik toon een aantal acrylschilderijen van het landschap, en dat dan in de breedste zin. Van wolken tot weerspiegeling.”

Hella van Ockenburg is bekend voor haar landschappen met sporen van menselijke aanwezigheid.
ZIj doorliep de opleiding MO-A en B aan de KABK in Den Haag en diverse korte opleidingen (o.a. frescoschilderen, keramiek en glazuren). Disciplines: tekenen, schilderen, grafische technieken. Toegepaste vorm in illustraties,
muurschilderingen, geboortekaartjes. Hella gaf les in beeldende vorming, didactiek en kunstgeschiedenis aan een Pabo. Het nu geëxposeerde werk is nogal gevarieerd. In onderwerpen: “Alleen de natuur – mijn grootste inspiratie- volstond niet om mijn zorgen over wat er in de wereld gaande is uit te drukken. Het werk gaat op verschillende manieren over veiligheid en onveiligheid. Toch probeer ik de humor niet helemaal kwijt te raken.” 
In techniek: verschillende werkwijzen met acrylverf, zoals sjablonen, collagedruk en acrylcollage.

Elbert van den Berg toont ruimtelijke werken in diverse combinaties van materialen.
Elbert, van huis uit bouwkundige, heeft in 1997 het tekenen weer opgepakt gevolgd door modeltekenen en boetseren. Begin 2002 werd de overstap gemaakt naar het modern beeldhouwen o.l.v. Eddy Stikkelorum. In 2007 volgde de kennismaking met de steen bij Adriaan Seelen. Vanaf die tijd heeft de steen hem niet meer losgelaten: “al denkend en schetsend in 3D beelden tast je voortdurend de mogelijkheden af om je idee te realiseren, wat kan er machinaal en wat moet handmatig worden uitgevoerd, wat doen we eerst, wat doen we later? Soms staat het helder op je netvlies en dan is het weer een eindeloze puzzel. De steen daagt je uit, ook al zegt hij geen woord. Daar ligt hij en daar sta jij. Praten helpt dan niet meer. Doen is het motto. Dat is het echte gesprek van geven en nemen, missers en mazzels, blijdschap en opluchting, je bent één met je steen.” 

Brigitte Wawoe maakt sculpturen van brons en steen. Haar levensloop bracht haar van Heidelberg, Duitsland via Londen en Curaçao naar Wassenaar. “Als kunstenaar tracht ik hart en geest van de beschouwer te beroeren en niet slechts een uiterlijke herkenning te bereiken van vormen uit de natuur. Soms gebruik ik bestaande vormen maar dan in een gestyleerde of zelfs abstracte wijze, om gevoelens over te brengen, blijdschap of verdriet, teder of krachtig. 
Door alle mogelijkheden van de materialen – steen, hout, metaal – en alle vormen, volumes, texturen, negatieve ruimte, zelfs lijnen te benutten wil ik een nieuwe werkelijkheid creëren.” 
Brigitte zegt: “Ik houd ervan massa te combineren, contrasten te gebruiken om mythische boodschappen in het dagelijks leven te laten doordringen, verhalen te vertellen, dramatisch of poëtisch, droef of vrolijk. En het inspireert me om schoonheid te brengen in onze omgeving, in de natuur en in tuinen, in onze woon- en werkruimten.”