Expositie Galerie ArtiBrak

Expositie


Op de nieuwe tentoonstelling bij galerie ArtiBrak exposeren vier kunstenaars werk met verwijzingen naar de natuur op heel verschillende manieren.
De tentoonstelling wordt op zaterdag, 14 oktober om 15.00 uur officieel geopend door de deelnemende kunstenaars.

Hella van Ockenburg   

Hella van Ockenburg maakt landschappen, vaak in Frankrijk en Italië, waarin de sporen van menselijke aanwezigheid aanwezig zijn in de vorm van huizen, hekken en wegen. Ze schildert met acryl op doek, maar werkt ook graag op papier en gebruikt vaak plastic pasjes als paletmes. Aanvankelijk waren mensen haar belangrijkste onderwerp. Na een cursus frescoschilderen in Italië is haar schilderstijl losser en directer geworden en is haar aandacht verschoven naar de natuur.

Jolie Kentie   

In haar abstracte doeken schildert Jolie Kentie met chroom. Bij het schilderen daarmee ontstaat een reflecterend vlak, wat de kleur van het licht steeds wisselend weergeeft. Door de werking van zuurstof wordt het chroom zwart, maar de schildering niet.

Yvonne Riphagen   

Aanvankelijk waren de etsen van Yvonne Riphagen figuratief, maar na verloop van tijd ontstonden er steeds meer abstracte prenten, soms nog met een herkenbare verwijzing naar landschappen, soms alleen gebaseerd op de kracht van vorm en kleur. Ze experimenteert met diverse manieren om de zinkplaat te bewerken en de wijze van afdrukken en maakt veelvuldig gebruik van de figuurzaag. De (Wadden)zee en (oester)schelpen zijn een terugkerend thema in haar werk.

Bram Kranenburg   

Bram Kranenburg exposeert met olieverfschilderijen waarin de natuur centraal staat en houten beelden waarin nog vaag een mensfiguur te herkennen is. Kunstenaars als Brancusi, Arp en Moore zijn voor hem erg belangrijk en ook de Afrikaanse kunst heeft een sturend effect op zijn werk.

 

Werk in Stock, Kunst voor een zacht prijsje.

Een mooie collectie werken van verschillende deelnemers: kleine werken met kleine prijzen. De werken, kunnen na betaling, direct worden meegenomen en zijn daardoor ook reuze geschikt als cadeau.

Stock III Artibrak, 21juni t/m 10 september 2017.
Annemieke Fierinck (www.annemiekefierinck.nl
)
Exposeert moderne kleinschalige schilderijtjes niet groter dan 18x24 cm met vogels, schelpen, bomen, takken veertjes, geschilderd met acrylverf, witte en zwarte inkt, zand op doeken en houtpanelen. De prijs is van €100 tot €200. Haar werk gaat over natuurvondsten, bomen, planten en vogels. Het streven is naar balans tussen impressie en realisme.Vera Zegerman (www.zegerman.nl)
Exposeert objecten van keramiek niet groter dan 10x15x20 en prijs is van €45 tot €200 . Het werk van Vera Zegerman kenmerkt zich door de contrasten tussen kleuren en oppervlakken met voor het gevoel tegenstellingen zoals tussen glad - ruw, hard - zacht en warm – koud en met prachtige humor.

ArtiBrak Herenstraat 44 Voorburg woensdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur, zaterdag 12.00 - 17.00 uur
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Natalia Schoutsen-Stefanova
schoutsen.stefanova@ya.ru of 06-33194624
Katja Schendzielorz katja.schendzielorz@planet.nl of 06-14999025


© 2010 ArtiBrak